Жените са по-активни в акцията "Не съм изгубен" в Бургас. В акцията доброволци даряват връхни дрехи за бездомните, казват инициаторите й пред БНР.

Местни младежи събраха якета, които закачат на дървета в града за нуждаещите се. За дни те успяват да се организират и да съберат близо 30 якета. "Надяват се, че ще влязат в употреба и ще стоплят хора, които истински се нуждаят от това", разказва Мартин Господинов.

"Започнаха да ми се обаждат разни случайни хора и си уговаряме срещи. В интерес на истината повече жени се обаждат, отколкото мъже, но всякакви - от по-млади жени, до по-възрастни. Приятелка ми се обади от Английската гимназия в Бургаси ми каза, че са събрали три торби с якета", разказа Господинов.

Младите бургазлии ще поставят якетата с послание към тях още в ранната сутрин на 25 декември по улица "Александровска", а на бележките ще пише:

"Всеки, който се нуждае от една топла прегръдка, може да го вземе или всеки, който познава някого, който се нуждае от тази прегръдка, може да вземе якето и да му го подари".