Две благотворителни акции направиха през последния месец военнослужещите в авиобаза "Безмер", съвместно с община Тунджа, съобщи БНР. За празничните дни стотици жители на общината получиха топла храна.

Повече от 450 самотно живеещи възрастни хора от селата Болярско, Безмер и Тенево, посрещнаха в домовете си военнослужещи от авиобаза "Безмер", доброволци от Български младежки Червен кръст и служители на община Тунджа.

Хранителните продукти са осигурени от различни спонсори, а ястията бяха приготвени в авиобазата, разказа подполковник Пейо Дончев, началник-щаб в авиобаза "Безмер".

"Чудеса всъщност няма, но има определена група хора, които знаят, че чудесата са материален израз на смели идеи и на силата на характера да отстоява тези идеи", каза той.

В Тенево, храната беше раздавана от полева кухня в центъра на селото. Кметът Димитър Комитов заяви, че и занапред такива инициативи ще съпътстват ежедневието на хората.

Подобни инициативи трябва да се случват не само по Коледа. Колкото по-често ги правим, толкова по-добре ще се чувстват нашите самотни възрастни хора, тъй като това е инициатива, свързана точно с такава идея.

От авиобаза "Безмер" и община Тунджа обмислят, благотворителните инициативи да обхванат всички 44 села на общината.