Цветна и ароматна е Коледата в Капана

Пловдив Лайф

25-12-2015, 14:33

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

В концертна зала ще пеят и свирят Уош МС, ОД Крю, Остава, Миленита, Габана и много други

Артистичен, младежки и шарен, пловдивският квартал Капана тази година за първи път се включва в празничните прояви за Коледа, разказва Дарик. От няколко дни е отворен Коледен базар с много ръчно изработени подаръци и греяно вино. В Капана все така пъстри са различните арт ателиета и магазинчета, празнично се веят и флагчетата над павираните улички, а необичайно яркото слънце бележи последните дни на годината с настроение.

По кокетните улички "Братя Пулиеви" и "Магура" в пловдивския арт квартал "Капана" тези дни се носят аромати на вкусни традиционни храни и сгряващи напитки. Навсякъде се усеща и коледното настроение на хората, които са решили да намерят точния подарък за близките си, посещавайки базара на ръчно изработени оригинални творения.

В Капана по Коледа пловдивчани и госитте на града могат да посетят и третия по ред фермерски пазар, където ще имат удоволствието да опитат автентична празнична кухня, претворяваща българската традиция и тази на местната арменска, турска и македонска общности. Организаторите даже дават възможност на всички да се пробват в работилницата за месене на обредни хлябове. Там ще разберете и каква е символиката на Коледника - как се прави коледната питка и как се четат знаците по нея.

На фермерския пазар посетителите ще намерят още сезонни плодове и зеленчуци, хлябове и пити с естествена закваска, млечни и месни продукти, мед, сладка, лютеници и билки. За празничното настроение и атмосфера са осигурени коледен пунш и греяно вино. Музиката пък е от Skill.

По малките павирани улички отново щъкат множество хора, радвайки се на Зимния вариант на Капана Фест – едно от най-пъстрите изживявания в града под тепетата. Коледният базар на ръчно изработени стоки под звуците на различна и приятна музика придава на града онази брънка от настроение, което липсва в другите места на Пловдив.

Какво е Коледа без подаръци, усмивки и добро настроение? Всичко това, а и още много специални изненади ще откриете на първия по рода си Коледен базар в КАПАНА. А за купонджиите, които с трепет си спомнят за лудите музикални нощи на летните фестивали Капана фест, Трансфигурейшън и УейкЪп, са вечерите от днес до неделя, когато в Пловдив ще бъдат звездите от трите събития. В концертна зала ще пеят и свирят Уош МС, ОД Крю, Остава, Миленита, Габана и много други.

Въобще забавления ще има за малки и големи!