Манолова: Ще раздам на хората номерата на политиците

Омбудсманът посрещна Коледа на събор в Рударци

Омбудсманът Мая Манолова посрещна Коледа на събор в Рударци. Както е известно, тя и половинката й Ангел Найденов имат от няколко години къща в селцето. Манолова се е черкувала в местния православен храм. „И кметове, общински съветници, депутати, министри да имат реално работещи приемни, в които да приемат хората. Да ги чуват, да им отговарят и да откликват на техните проблеми“, каза омбудсманът по-рано в специално интервю пред Bulgariautre. И призова политиците да излязат „на терен“, за да бъдат полезни с работата си.

„Напоследък колеги от 43-тото народно събрание ми изпращат хора с различни казуси. Но това, с което на шега ги заплаших последния път бе, че на всеки един гражданин, който дойде при мен, ще получава едно списъче с имената и мобилните телефони на кмета на населеното място, кои са му общинските съветници, депутатите, избрани от съответния район. Хората да им звънят“, каза Манолова. И още:“ Моят телефон е 24 часа отворен за граждани, но не мога да огрея навсякъде. Така че, ако управленците слушат хората от първо лице, даже и без моето посредничество, ефектът ще бъде много по-добър“.

Вместо новогодишни картички, до всички кметове Манолова е разпратила лично послание с подпис върху специален календар: „С теб съм!“. „Искам да знаят, че заедно можем да работим за решаването на казусите на хората при сблъсъка им с несправедливости“, сподели пред Bulgariautre общественият защитник. За Нова година Манолова планува кратка фамилна ски-ваканция по родните писти.