Кондуктор бие и псува деца в рейса

Крими

27-12-2015, 12:51

Снимка:

PlovdivGlas

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Грозната сцена се разиграла вчера в градския транспорт на Пловдив по линията на автобус 99

Кондуктор псува и бие деца в рейса, рекетира ги за 1 левче за билет, въпреки, че хлапетата му показали карти. Грозната сцена се разиграла вчера в градския транспорт на Пловдив по линията на автобус 99, разказва PlovdivGlas.bg по сигнал на гневен баща, чийто син е бит от кондуктора.Около 16:00 часа, когато автобусът бил на спирката на Тримонциум, 50-додишния кондуктор е решил да раздава правосъдие в рейса, в който работи. Той се отправил към група деца, които си играели с кожените дръжки, които висят над седалките и са предназначени за правостоящи. С репликата "Гомна малки, дайте сега по 1 лев за билет", той им поискал пари. Децата отказали да дадат пари и показали валидните си карти за градския транспорт. 

Последвала заплаха към 14-годишния Т. "Гомньо, ако ти бия два туката?". В следващия момент 50-годишният мъж хванал детето за врата с едната ръка, а с другата му зашлевил шамар. Това потресло всички пътници в рейса, но никой не защитил малчугана. Детето звъннало на баща си по телефона, който веднага се качил в личния си автомобил и започнал да преследва автобуса по неговия маршрут. 

След като го застигнал, бащата, който сам се обади в редакцията, за да разкаже за случая, влязъл бесен в автобуса, но успял да запаси самообладание и не се нахвърлил върху кондуктора. "Поисках му сметка, защо е ударил детето ми и пожелах да ми покаже картата си, за да си запиша трите му имена. Той прибра табелката с името си в джоба и категорично отказа да ми каже, как се казва. Заяви, че е ударил детето ми, защото го е нарекъл "говедо". Попитах пътниците в автобуса, дали синът ми си е позволил да обиди кондуктора, но те не потвърдиха думите му.

Поне 10 минути се разправяхме, а въпросният служител на градския транспорт така и не ми показа картата си и не успях да запиша имената му. Снимах регистрационния номер на автобуса, след което звъннах на 112. От там ме свързаха с дежурния в полицията, който пък ми заяви, че "не може да направи много"! Да съм се обадил в общината, на чието подчинение били фирмите превозвачи", разказа афектираният баща пред нашия репортер.

"Няма да оставя нещата така. Ще открия работодателите на този "възпитател" и ще настоявам той да понесе своята отговорност. Каквото и да е направило едно дете, никой няма да право да го удря и то с шамари през лицето. Това е недопустимо", заяви бащата Антон Митрев.