Пламна сто декара горски масив около Златоград

Крими

28-12-2015, 11:36

Снимка:

©Pixabay

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожари, пътни инциденти и кражби по Коледа в Кюстендилско

Пожарът е на близо два километра от българо-гръцката граница

Голям горски пожар има в района на Златоград. Информацията бе потвърдена и от кмета на общината Мирослав Янчев. Според него, огнената стихия е обхванала около 100 декара горски масив, между землище на с. Ерма река и с. Аламовци. "На този етап няма опасност за населението и близките села, разполагаме десетки доброволци по периферията на пожара и се надяваме да го локализираме", коментира Янчев. Според него, пожарът е на около 2 км от българо-гръцката граница, но на този етап няма опасност пламъците да преминат в южната ни съседка.


Кметът на Златоград се надява да не се допусне преминаването на огъня през близкото било, тъй като тогава може да има и реална опасност за местното население. Според зам. областният управител на Смолян Адриян Петров, има вероятност община Златоград да обяви бедствено положение.


Сигналът за огъня е бил подаден снощи около 19:00 ч., но тази сутрин стихията се разраснала сериозно. Все още не се знае и причината, която е причината пожара. "Можем само да гадаем на този етап, може да е тръгнал от почистване на ливада или пък от ловците, нищо не се знае още", посочи Мирослав Янчев. Той се надява да не се стига до търсене на помощ от авиацията, но не отхвърли възможност при нужда да се стигне и до там.