Повдигнаха обвинение за пиянското убийство в Смолян

Крими

28-12-2015, 14:55

Снимка:

Фронт.Бг

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

24-часовата мярка за задържане на 18-годишния Антон Петров е увеличена на 72 часа

В Смолян повдигнаха обвинение за убийство на 18-годишния Антон Петров, който в неделя наръга с нож 24-годишен младеж, съобщиха от държавното обвинение. 24-часовата му мярка за задържане е увеличена на 72 часа. Кървавата сцена е станала около 05:00 ч. вчера сутринта на пешеходния мост на главната улица в Смолян.


По предварителна информация скарването в пияната компания е станало заради момиче. Младежът е намушкан един път, издъхнал е на път за градската болница. На участниците в инцидента са взети кръвни проби за алкохол и наркотици, но заради шока и голямото количество изпит алкохол всички те предложиха различни версии за случилото се.


Часове след трагедията момичето, за което се твърди, че е станало причина за кървавата драма, разказа за инцидента. Жана Софрониева е още в шок. Казва, че всичко тръгнало от нищо. Версиите за убийство от ревност били неверни. "Много съжалявам за това, което стана. Спорове за глупости. Пиянски спорове. Имахме пререкания с едно момче, той ме нападна и моят приятел се опита да ме защити", разказа пред Нова телевизия Жана. Охраната в дискотеката ги разделила. Двете компании почерпени със солидно количество алкохол се засичат отново на улицата. Между Жана и Никола започва спречкване.


"Аз тръгнах към него и той към мен. Попитах какъв е проблема и той ми удари шамар. И от там тръгна цялата работа. Моят приятел тръгна към него, но той го повали на земята. Не знам какво се случи изведнъж. Изобщо не разбрах, че е имало нож", спомни си Жана. Тя застава между двамата младежи в опит да ги разтърве, но в мелето приятелят й я ранява с нож в крака. Казва, че в последствие разбрала, че Антон е намушкал Никола. "Срам ме е. Хората след като изпият повече, започват да се заяждат. И аз също съм такава. Може би трябва да се замислим дали трябва да пием толкова", призна Жана. Тя разказа, че едва впоследствие е разбрал, че през нощта приятелят й Антон е употребил наркотици. Днес е погребението на 24-годишният Никола.