Севернякът преобръща времето!

Мисия Добрич

29-12-2015, 10:06

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Валежите спират до обяд, после започват отново

Температурите тръгват към нулата, започват дъждове

От днес започва съществена промяна на времето. В сутрешните часове все още на места, главно в Югозападна България видимостта ще бъде намалена. През деня ще се появи слаб, в Източна България и умерен вятър от север-североизток, който ще се усилва и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и над по-голямата част от страната ще е значителна, на места ще има и слаби валежи от дъжд.Максималните температури ще са от 2 – 4° в североизточните райони, до 10 -12° в Югозападна България. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Над Черноморието облачността от север ще се увеличи и след обяд ще е значителна. На места ще има слаби валежи от дъжд. Ще се появи север-североизток вятър, който ще се усилва и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 7 и 10°. Вълнението на морето ще е 2 - 4 бала. Температурата на морската вода е 9 - 11°.
Над планините облачността ще е значителна, с повече слънчеви часове преди обяд над масивите от Западна България. На места ще превали слаб дъжд, над 1700 – 1800 метра – слаб сняг. Ще духа силен, по-високите и открити части до бурен вятър от север-северозапад, който привечер ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.