Протестиращи срещу новата цената на винетките искат лична среща с омбудсмана

Нямало конкретика в писмения и отговор

Протестиращи срещу новата цената на винетките от Добрич ще търсят среща с омбудсмана на България след празниците, съобщиха те в писмо, разпространено до медиите.

Организаторите на протеста искат лична среща с Мая Манолова

“Това за нас не е отговор, няма никакви конкретни отговори на поставените въпроси. Ще търсим след празниците лична среща с Мая Манолова. Тя принизи Конституцията до целесъобразен документ”. В писмото е приложен и отговорът от омбудсмана на жалбата във връзка с промяна на цената на винетния стикер и несъгласието с това. 

„За съжаление определянето на размера на винетните такси е въпрос по целесъобразност, който не подлежи на контрол от омбудсмана. Въпреки това, в рамките на своите правомощия, ще положа всички усилия гласът на българските граждани да бъде чут и при изготвянето на законите и подзаконовите нормативни актове. В тази връзка и на фона на многобройните протести в страната срещу високите цени на винетките и лошото състояние на републиканските пътища изпратих писма до Министъра на регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова и Председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров с искане за информиране на гражданите относно начина на разходване на средствата, събрани от винетни такси за 2015г. и как ще се разходват същите за 2016г.”.