Пловдивчанин е полицай на годината

Мисия Пловдив

29-12-2015, 13:20

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Отличиха най-добрите служители на реда за 2015 година

За 22-ри пореден път бяха отличени най-добрите полицаи на годината. Церемонията събра, както настоящото ръководство на МВР, така и бивши министри от различни управления - Цветан Цветанов, Румен Петков, Емануил Йорданов, Веселин Вучков, както и няколко бивши главни секретари на силовото ведомство.


Вътрешният министър Румяна Бъчварова сподели радостта си да участва в церемонията за 2015 година. Имаме възможност да видим добрата, красивата страна от работата на служителите на МВР, каза тя, цитирана от нюз.бг. Днес отличихме най-заслужилите, изтъкна Бъчварова и отчете задоволството си от професионалистите, които работят в системата на МВР. "Вие заслужихте тези отличия и трябва да се гордеете с тях", обърна се тя към отличените днес полицаи.


Към другите им колеги тя отправи благодарност за това, че са се справили с бежанския поток, както и с етническото напрежение в някои райони. МВР има и своите постижения, смята силовият министър. МВР създаде положителни истории, дава примери, каза още Румяна Бъчварова. Истински се гордеем с вас, обърна се отново тя към служителите на реда.


Голямата индивидуална награда "Полицай на годината 2015" получи младши инспектор Емануил Манолов от Пловдив. В извънработно време заедно с баща си предотвратил взломна кражба в Асеновград. Това не е първата му смела проява. През септември той и колегата му задържат крадец. Първи подгласник в индивидуалните награди за полицай на годината е старши инспектор Христо Палагачев от Смолян. Той хванал телефонен измамник, опитал да завлече жена с 250 000 евро. Втори подгласник е Златослав Атанасов от Малко Търново. Той предотвратил престъпления, свързани с нарушаване на граничния режим.


Третата индивидуална награда отива при младши инспектор Николай Николов от Кубрат. Той се е отличил с добри резултати в опазването на обществения ред. Индивидуалната поощрителна награда отива при Антон Тодоров, разузнавач първа степен към ГД "Национална полиция". Втората индивидуална поощрителна награда е за младши експерт Петър Христов, младши разузнавач към РУ Харманли. Той се доказал в пресичането на няколко канала за трафик на нелегални имигранти през границата.


Голямата колективна награда "Полицай на годината” се присъди на служителите на ОДМВР-Бургас. Дирекцията е на първо място по брой на делата за превенция на престъпността. Първи подгласник в колективните награди е за служителите на сектор "Грабежи" към СДВР. Те заловили извършителите на редица крупни грабежи. Втората колективна награда бе дадена на граничните полицаи от Царево, справили се със засиления миграционен натиск. Трети подгласник са пак столични полицаи към Второ РУ при СДВР, разкрили група за кражби по столичните спирки.


Специалната награда за граждански принос към работата на полицията получи Георги Апостолов, координатор на националната гореща линия за безопасен интернет "WEB 112.NET".


След официалната церемония Емануил Манолов сподели, че полицаят няма извънработно време. Не е очаквал днес да получи награда. "Според мен тази награда е колективна", изтъкна най-добрият полицай за отиващата си година. Затова и той благодари на всички свои колеги. По мнението му всички полицаи биха предотвратили престъпление дори и да не са на работа. Всички колеги са мотивирани, смята още полицаят на 2015 година. По мнението му всеки полицай трябва да работи с желание и сърце. А неговата детска мечта е била да стане служител на реда и я е осъществил.