Двама са простреляни при нападение в дома на кметица

Крадци са заловени след гонка по селските улици и в нивите около Младово

Луд екшън стана в сливенското село Младово. Двама души бяха простреляни на връх Нова година при опит за кражба в дома на кметицата на селото Димка Славова, пише "Стандарт". Единият от простреляните се казва Тошко. Той е ранен в рамото и е претърпял операция в областната болница на Сливен. Няма опасност за живота му, казаха от лечебното заведение. Прострелян е и един от тримата крадци. Местни авджии са улучили апаша със съчми в задните части. Той и още един от крадците са заловени след истинска гонка по селските улици и в нивите около Младово. Третият крадец е успял да се измъкне.

"Празнувахме Нова година в заведение в центъра на селото с наши приятели. Съпругът ми и синът ми се върнаха вкъщи за нещо дребно, малко преди полунощ. Тогава те са заварили крадците, които вече са успели да свалят решетките от прозорците на къщата и да разбият вратите. Цялата къща бе изтърбушена", сподели кметицата на Младово Димка Славова.

Източници от полицията в Сливен потвърдиха за екшъна. Единият от апашите е заловен след гонка от съпруга на кметицата. Друг крадец тръгва да бяга из нивите и е преследван от цялата ловна дружинка на Младово, която е празнувала в местна кръчма. Крадецът е стрелял с пистолет и е улучил в рамото Тошко, който е шофирал микробус гонейки го из нивите. По-късно обаче апашът е бил уцелен със съчми в задните части. Третият крадец успява да се измъкне. "В момента го издирваме", казаха от полицията. Полицаите в Сливен са буквално същисани от професионалните инструменти на апашите в Младово. Оказа се, че те са пристигнали с кола с бургаска регистрация и са носили оксижени, бормашини и всички необходими уреди за разбиване на каси. Преди да посегнат на кметската къща, крадците са обрали съседен дом,  откъдето обаче са успели да отмъкнат само 400 лв. В момента двамата крадци са задържани за 24 часа. Очаква се прокурорско постановление за задържането има за 72 часа.

Димка Славоа е първи мандат кмет на село Младово. Те и съпругът и са земеделски производители и се ползват с авторитет в селото.