Отмъкнаха алкохолна колекция на бургазлия

Часове преди Нова година

17 бутилки с маркови вина, две бутилки водка и още две с коняк са откраднати от избата на 37-годишен бургазлия, съобщава "24 часа".

Сигналът е подаден в полицията на 31 декември около 11.30 ч. Апашите са разбили входната врата на изба на ул. „Странджа” и са попаднали на истинска алкохолна колекция.

Освен марковите напитки, те са прибрали и 18 литра домашна ракия, както и четири телескопични рибарски въдици, всичко на обща стойност около 1 000 лв.

Още две кражби са заявени в бургаската полиция в последния ден на годината. 38-годишен бургазлия се е оплакал, че за времето от 21.30 ч. на 30 декември до 05.30 ч. на 31-ви по неустановен начин е проникнато в магазин за пиротехнически изделия, разположен на ул. «Гочо Иванов», откъдето от чекмедже на касовия апарат е извършена кражба на сумата от 250 лв.

На 31 декември около 18.36 ч. в Районно управление - Несебър е получено съобщение от 35-годишен помориец за това, че крадци са взломили входните врати на два апартамента в комплекс „Чайка” в Несебър. Оттам липсвали пет телевизора, две съдомиялни машини, две системи за домашно кино, две микровълнови печки, две готварски печки за вграждане, кафемашина, миксер, прахосмукачка и тостер.