Туристическият бизнес готов за новата категоризация

Туризъм

02-01-2016, 14:13

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ангелкова: Чакаме с 30% повече руски туристи за лято 2016-а

Европейското финансиране по това перо е спасено

Туристическият бизнес е готов да отговори на изискванията на новата Наредба за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и хранене и проверките не показват съществени разминавания, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.
По думите й категоризирането и прекатегоризирането по новата наредба върви с нормално темпо. За периода септември-ноември нашите експерти са обработили около 380 подадени заявления от хотелиери и ресторантьори, информира министър Ангелкова.
Тя напомни, че Наредбата е с отлагателно действие и влиза в сила през февруари 2016 г.
Министерството финализира промените в Закона за туризма и Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Те ще засилят контролните функции на ведомството със създаването на туристически инспекторат, ще консолидират бизнеса и ще регламентират прехвърлянето на плажните концесии към туристическото министерство, коментира Николина Ангелкова.
Успяхме да спасим европейското финансиране по големите ни проекти за реклама на страната като общата сума, която усвоихме е около 17 млн. лева, отчита министър Ангелкова.