Температурата на Шипка е минус 12 градуса, на Хаинбоаз - минус 10

Мисия

03-01-2016, 14:28

Снимка:

архив

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

5 машини чистят Стара Загора от снега

От 5 часа тази сутрин започна почистването на снега от улиците в Стара Загора, информират от "Зауба"АД. В момента няма сигнали за произшествия. 5 са машините на фирмата, които приоритетно чистят улиците, по които се движи градския транспорт. Всички те са опесъчени. Фирмата има готовност да реагира с включване на допълнителна техника при нужда, каза за Радио Стара Загора дежурният служител Татяна Кузманова.

В Община Мъглиж снегът е 4-5 см, съобщи кметът Господин Господинов, но засега не създава проблеми. 

В цялата Старозагорска област вали слаб сняг. Снежната покривка е от 1 до 5 см. Няма затворени пътища. На проходите Шипка и Хаинбоаз вали сняг. Пътищата са заледени и обработени. Температурата на Шипка е минус 12 градуса, а на Хаинбоаз – минус 10. Видимостта е добра. Движението е без ограничения за автомобили до 10 тона.

Температурите в областта са от минус 8 до минус 4 градуса. Няма сигнали за нарушено електроподаване.

Водата в язовирите е в нормални граници.

Дежурният в Областно управление на пътищата в Стара Загора съобщи, че за момента пътищата  са проходими при зимни условия, почистващите и опесъчаващите машини работят . Първокласните пътища се обработват с луга, а където се налага и се опесъчава.

Проходими при зимни условия са двата прохода на територията, поддържана от Областно пътно управление Стара Загора проходът „Шипка“ и „Проходът на Републиката“.

Сняг вали в цялата област Стара Загора.