Спасиха възрастен самотник в Балчик от измръзване и глутница кучета

Добруджанци

04-01-2016, 10:53

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

До минус 19 градуса достигна студът в Смолянско

Настанен е в болницата на Белия град

Възрастен самотник в покрайнините на Балчик е бил спасен от измръзване и глутница кучета на 3 януари. Откаран е в спешния център на Балчик, откъдето по-късно е настанен в неврологично отделение на балчишката болница, без опасност за живота. Гледката на спасителите в ранния следобед вчера е била потресаваща – 75-годишен мъж, тежащ 40 килограма, в паянтова постройка, без врати, на голата земя, завит под юрган, при близо минус десет градуса температура на въздуха и силен вятър. За бедствието на човека е подала сигнал на телефон 112 жена, която е успяла да го спаси от озверелите четириноги. В евакуацията е участвало доброволното формирование на Балчик, съобщи радио Варна.

След престоя в болницата не е ясно каква ще бъде съдбата на пострадалия. Дирекция „Социално подпомагане” - Балчик търси варианти за настаняване, в домовете в Добрич се оказва, че капацитетът е запълнен и се проверяват местата за подслон във Варна. Възрастният мъж е с адресна регистрация в Балчик, има син, издирват се близките му.  

В дългата серия почивни дни от Коледа насам балчишките спешни медици са обслужвали средно по около 25 души на денонощие със стандартните оплаквания – болки в корема, хипертонични кризи, вирусна инфекции. В балчишката пожарна са подадени три сигнала за пожари, за щастие без пострадали и сериозни материални щети. Огневите инциденти са възникнали в коминни тела.