Предпазните огради по пътища в Добричка област спират навяванията от сняг

Мисия Добрич

04-01-2016, 15:26

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата започва с облачно време и валежи от сняг

Няма затворени отсечки в областта

Поставените предпазни огради в участъци по пътя Добрич-Варна, Добрич-Балчик и по други отсечки в региона възпрепятстват образуването на снегонавявания, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Досега предпазните мерки срещу снегонавяванията се слагаха само на определени места по пътищата.

Преградите са два вида. Едната представлява ситна мрежа, чиито пролуки бързо се запълват със сняг и така навяванията върху пътя се спират. Другата е пластмасова ограда с дървен обков. Тя е по-масивна. Оградите предпазват от образуването на участъци с дълбоки преспи по пътища, които са разположени в големи открити пространства, каквито има предимно в Североизточна България. Те не могат да премахнат нуждата от почистването на шосетата от сняг.

Двайсет машини на пътноподдържащата фирма от сутринта продължават да почистват от снега направления от републиканската пътна мрежа. Падналият сняг натрупа в региона около десет сантиметра покривка.
Няма затворени отсечки в областта, пътищата са проходими при зимни условия, видимостта е добра, посочват от Областното пътно управление.