Отложиха Общото събрание на ФК „Добруджа”

Спорт

06-01-2016, 08:15

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Сбирката ще се проведе на 5 февруари

Очакваното Общо събрание на ФК „Добруджа”, за което информира лично в края на годината кметът на Добрич Йордан Йорданов, ще се проведе на 5 февруари 2016 г. от 17,00 ч. в седалището на спортното сдружение на ул. „Иван Хадживълков” 10. В дневния ред са включени две точки: 1. Избор на Управителен съвет; 2. Разни, съобщи ИА Добруджа.

За интернет-сайта на клуба  Светослав Петров заяви, че е в течение с всички въпроси, касаещи организацията и бъдещото развитие на футбола в Добрич. За мен не е от съществено значение какво точно ще е наименованието на длъжността, която ще изпълнявам, като това е от прерогативите на ръководството на клуба. Обстановката в Добруджа ми е позната и още от 4 януари съм на разположение. Започването на истинската ми работа обаче ще се забави с няколко дни, заради неотложни лични ангажименти, за което съм съобщил на клубните шефове, заяви бившият халф.

„Жълто-зелените” ще направят първа тренировка от подготовката за пролетния дял на шампионата в „Б” група на 7 януари. Старши треньорът Радостин Димов обаче все още не е напълно наясно с каква група от футболисти ще разполага, като двама играчи твърдо отпадат от сметките му. Това са бранителят Симеон Иванов, който официално премина в Нефтохимик (Бургас), както и наказаният Емил Копаранов, който е със спрени състезателни права от БФС за година. Не е изключено през зимата добруджанци да бъдат напуснати и от други състезатели. Още на дебютното занимание за годината се чакат да се присъединят дузина футболисти, голяма част от които ще преминат проби.
През подготвителния период тимът на Добруджа ще изиграе 8 контроли, а в 6 от тях са уточнени и съперниците. Първата проверка е насрочена за 23 януари срещу Септември (Тервел). Четири дни по-късно добричлии ще гостуват във Варна на носителя на Купата на България „Черно море”. На 3 февруари „жълто-зелените” ще се изправят в Обзор срещу Несебър, а на 13-и следва гостуване на Етър (Велико Търново). Последната контрола ще бъде на 19 февруари срещу Лудогорец II, а спарингът с втория състав на шампионите от Разград ще е на стадион „Дружба”. Уточнява се дата за проверка с третодивизионния Суворово, като в движение ще се търсят още два отбора за контроли през февруари.