Нина Ставрева ще върне Каварна сред най-предпочитаните дестинации

"Каварна Рок Фест" няма да бъде отменян, общината ще организира и нови фестивали

„Най-важната задача е Каварна да се върне в списъка с предпочитани туристически дестинации“, заяви пред „Фокус” кметът Нина Ставрева. „Преди началото на активния сезон ще бъдат извършени редица ремонтни дейности, които да подобрят изгледа на плажната ивици”, уточни тя. 

„В същото време тази реиновация ще бъде повод да инициираме и един фестивал, насочен към младите хора. Мислим по организацията на фестивал на графитите, на който ще поканим изявени млади хора да ни помогнат да оформим паната за заграждения, необходими при провеждането на ремонтните дейности“, каза кметът на общината. По думите й през 2016 г. Каварна ще бъде център на много фестивали през лятото. 

„Традиционно ще се проведе „Каварна Рок Фест“. Държа да отбележа, че работим активно, за да се състои този фестивал. Освен него се планира провеждането и на други фестивали – за любителите на джаз и класическа музика, за риболова и кулинарията“, посочи Нина Ставрева. „Имаме и изненада за жителите на Каварна – за първи път ще организираме възстановка на Каварненското въстание от 1877 г.“, добави кметът. 

Нина Ставрева каза още, че предстои изграждане на програма за кандидатстване за европейско финансиране. „Акцент ще се постави върху проекти, които ще стимулират развитието на града като туристическа дестинация”, добави кметът. 
Относно обилните снеговалежи през изминалите дни, Ставрева обясни, че в общината няма затруднения с почистването. „Пътищата непрекъснато се почистват и опесъчават. Някои малки улички в града все още не са почистени, но техниката не може да достигне до тях заради паркиралите автомобили”, обясни кметът. „Предвидени са достатъчно средства за почистването на града и пътните артерии”, добави още Нина Ставрева.