Трима с краден автомобил са ликвидирали бизнесмена Стоименов

Крими

08-01-2016, 13:48

Снимка:

©Николай Литов/24 часа

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Убиха собственика на лодките на река Ропотамо

Показен разстрел на наследник на ВИС-2 (обновена)

Фаталният изстрел е бил в главата

По убития снощи бизнесмен Веселин Стоименов са изстреляни поне седем куршума, като фаталният изстрел е бил в главата на жертвата. Това показват предварителните резултати от разследването на снощния показен разстрел. Оръжието на убийството е пистолет "Макаров" със заглушител, а около тялото са намерени седем гилзи, съобщава Нова тв. Стоименов е починал на място.


Участниците в покушението вероятно се били трима. Според разследващите единият от участниците е стрелял, другият е оглеждал района, а третият ги е чакал с автомобил. Полицията разследва възможността убийците да са избягали с краден автомобил. Минути след убийството в Студентски град е открит опожарен лек автомобил, с който се смята, че са избягали килърите.


53-годишният мъж, свързан с ВИС-2, беше убит снощи в ж.к. "Градина". Тялото му беше намерено във входа на кооперацията и се предполага, че Стоименов е бил проследен и причакан. Убитият е сочен за ликвидатора на ВИС-2. Името му се свързва с ъндърграунда от годините на прехода. Стоименов е спряган и като един от наследниците на убития президент на "ВАИ Холдинг" Георги Илиев. Смята се, че именно той е бил човекът, който е отговарял за заведенията и хотелите на Илиев по Черноморието.


През август на същото място, на което стана снощното убийство, беше взривен автомобилът на Мартин Антов, който е близък до Килърите.