Пребиха възрастно семейство при опит за грабеж

Крими

11-01-2016, 15:03

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Трима маскирани нахлули с взлом в дома на старците докато спят

Възрастно семейство беше жестоко пребито при опит за грабеж в дома им в пловдивското село Голям Чардак. Сигнал за инцидента е подаден в 22:30 ч. в събота. Според първоначалната информация, 75-годишен мъж и 70-годишната му съпруга спели, когато трима маскирани мъже нахлули в къщата с взлом.


Нападателите докарали възрастната двойка до безпомощно състояние и им нанесли удари с твърд предмет. След като претърсили жилището и не намерили пари и ценни вещи, тримата се оттеглили в неизвестна посока. Пострадалите са транспортирани с линейка в пловдивска болница за оказване на спешна помощ.


От УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив съобщиха за Дарик, че след извършени прегледи жената е освободена за домашно лечение, а съпругът й е оставен за наблюдение. Той е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология с фрактури по крайниците, но няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура в Пловдив. Предприети са активни действия по издирване на извършителите на престъплението.