Добричлии искат възстановяване на музикални фестивали

Мисия Добрич

11-01-2016, 17:01

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Това стана ясно след публичното обсъждане на бюджета за 2016 година

Гражданите на Добрич искат да бъдат възстановени музикални фестивали като настояват в общинския бюджет за 2016 година да бъдат предвидени средства за събитията. При публичното обсъждане на годишния финансов план са постъпили близо 50 предложения от граждани, които кметската управа днес представи преди внасянето на бюджета в Общинския съвет. Всички важни решения, сред които е и подготвянето на бюджета, ще се вземат с прякото участие на гражданите, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов.
Европейският поп-рок конкурс ще има ново издание като в програмата за развитие на туризма се осигуряват 20 000 лева за организацията на фестивала, каза заместник-кметът по финансовите въпроси Елка Димова. Отново ще вдигне завеса и международният хоров фестивал "Маестро Захари Медникаров" с подкрепата на общината. Ще се предприемат и стъпки за основен ремонт на къщата-музей "Адриана Будевска", както е предложено при публичното обсъждане на бюджета. Общината ще задели 5000 лева за проектиране на строителните работи в къщата, която е паметник на културата, добави заместник-кметът по финансовите въпроси.
Граждани предлагат и да се създаде общински фонд "Здраве", както и фонд за социалнослаби хора, да се закупят електронни автомати за билети за паркиране в синята зона, да бъдат изградени малки голф игрища, да бъдат рехабилитирани улици и други.
Община Добрич ще разполага през 2016 година с бюджет от над 46 600 000 лева, от които над 20 000 000 лева трябва да постъпят от собствени приходи.