Строшиха сктъкло на автобус с камък като юмрук

Крими

11-01-2016, 17:07

Снимка:

©Ваньо Стоилов

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нови автобуси на нафта ще има Стара Загора

Погромът върху новите модерни еко возила не се случва за пръв път

За втори път в рамките на 2 седмици вандали атакуваха с камъни нов градски автобус в Стара Загора, съобщиха днес от общината и от полицията. И в двата случая атаката е при преминаването на колите по линия 51 по ул. "Капитан Петко войвода" в района на циганската махала "Лозенец".


В неделя малко сред 21:00 часа неизвестен засега извършител, прикрит в тъмнината, хвърлил камък с големина на юмрук по автобуса, обясни ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Камъкът е направил голяма дупка в прозореца на превозното средство. За щастие заради късния час никой не е седял на седалката до мястото, откъдето е проникнал - в противен случай би имало тежки последствия, коментира управителят на общинското дружество "Автобусни и тролейбусни превози" Димитър Авджиев.


Записите от камерите, извършващи видеонаблюдение в автобуса, както и на външни камери от мястото на инцидента, са иззети от разследващите. По случая е образувано досъдебно производство. Камъкът с големината на юмрук пробил дясното стъкло на прозореца до предната врата на автобуса, по чудо няма пострадали.


Автобусният парк на Стара Загора бе обновен неотдавна с 55 модерни, икономични и екологични возила, доставени по финансирания изцяло с европейски средства проект за "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт".


Явно някому това се зловидя, защото и в края на миналата година беше обстрелван с камъни друг автобус отново по улица "Капитан Петко войвода". Тогава също бе счупено стъкло на прозорец на колата, а до момента извършителите все още не са открити.