Имението "Плейбой" се продава за 200 милиона долара (снимки)

Купувачът трябва да се съобрази с едно много важно условие

Компанията Playboy планира да продаде известното си имение в Лос Анджелис, което е и дом на основателя на списанието Хю Хефнър, съобщава портала TMZ.

Playboy Mansion, приютило едни от най-разгу;ните партита на века е построено през 1927 г., и се намира в имот от 2,5 хектара. Според портала, имотът ще бъде обявен за продажба през февруари, Playboy Enterprises планира да получи за него поне 200 милиона долара.

В същото време източниците на TMZ в сферата на недвижимите имоти смятат, че цената от 200 милиона е твърде висока, защото най-вероятно къщата ще бъде разрушена. Самият имот с 22 помещения е на стойност около 60 – 80 милиона, но благодарение на славата на неговия собственик цената може да нарасне с една трета, казва TMZ.

ОЩЕ ОТ ИМЕНИЕТО ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК!

Купувачът на имота ще трябва да се съобрази с едно условие - 89-годишният Хю Хефнър остава да живее в имението до смъртта си. Самият той в момента не обитава къщата а е заедно със съпругата си в друг имот в Лос Анжелис.

Луксозната къща влезе в историята на поп културата на САЩ като мястото за разточителни партита на хай-лайфа, домакинствани от Хефнър и момичетата на мъжкото списание. Къщата смесва готик елементи с величествения стил на Тюдорите.

Списание "Форбс" описва имота като издържан в готически стил. В имота има и три постройки за добитък и за пернати, гробище за домашни любимци, тенискорт, водопад, басейн, кино зала, фитнес, солариум и баскетболно игрище. Момичетата от страниците на списанието имат задължението да живеят в него.

Плеймейтката Холи Медисън разказва в книгата си "В заешката дупка", че била толкова нещастна в имението, че искала да се самоубие.

"Когато живееш там, трябва да се прибираш до 21 ч. Не е позволено да каниш приятели", разказа колежката й Карла Хоу пред британски таблоид.

Твърди се, че единствената стая, в която достъпът е забранен, е спалнята на Хефнър.

Мъжкото списание излиза в Съединените щати от 1953. В различни периоди, на корицата му са се появявали Мерилин Монро, Синди Крауфорд, Памела Андерсън и други известни американки. Първият брой е издаден в тираж 51 хиляди през декември 1953. 

Първото издание на списанието