БЧК започна раздаване на индивидуални пакети в Горна Оряховица

Мисия

12-01-2016, 07:39

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Хранителните продукти са за най-нуждаещите се

Българският червен кръст започна раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти за най-нуждаещите се граждани в община Горна Оряховица. Раздаването ще продължи до 29 януари. Хранителните продукти са от първия транш по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от „Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица”.

В Горна Оряховица пунктът, от който се получават помощите се намира в двора на ПТГ „Васил Левски”. Хранителни продукти ще се раздават от 09.00 до 14.00 ч. Всеки правоимащ ще получи общо 13,6 кг. продукти. Индивидуалните пакети включват 5 кг. брашно, 3 кг. спагети, компот консерва – 1,6 кг, конфитюр – 1 кг. и 3 кг. леща.

Продуктите ще се раздават по списък, на база на получени енергийни помощи за 2014/2015 г. При получаване на хранителните продукти, правоимащите трябва да носят лична карта. Новото в тазгодишната кампания е, че близките на хората, които не могат да отидат сами до пунктовете (лежащоболни, инвалиди и др.), могат да представят написано на ръка ненотариално заверено пълномощно. Упълномощеният трябва да се яви в пункта със своята лична карта, с пълномощното и с личната карта на лицето, включено в списъците.

Доставката на хранителните продукти за населените места от Община Горна Оряховица ще се извърши по график в кметствата. На 13 януари, с общински транспорт ще бъдат доставени пакетите с хранителни помощи в Паисий и Стрелец, а на 14 януари – в Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш и Крушето. Доставката на продуктите в останалите кметства ще се извърши от БЧК след 13 януари.