Дали някой не „самозапали” възрастното семейство в Ловчанци?

Добруджанци

12-01-2016, 08:15

Снимка:

ИА Добруджа

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Два трупа при пожар в Ловчанци тази нощ

Огледът на инцидента е направен много бързо и небрежно

Днес се навършват точно два месеца, откакто едно възрастно семейство – Марийка и Георги Петрови, изгоря в собствената си къща в Ловчанци. Първоначалните заключения на следствените органи и експертите бяха, че става въпрос за битов инцидент, а причина за пожара е неправилно боравене с печката за отопление.
Близките на възрастното семейство обаче са убедени, че не това е причината за трагичния инцидент. След приключване на експертизата от страна на специалистите, двамата синове на Марийка и Георги влизат в къщата и откриват, че „половината къща е ограбена”. Липсват златни накити, спестените пари от кутията, скрита на тайно място, няма и следа от телевизора, откраднати са и две моторни машинки за дърва.
„Два месеца след инцидента нямаме никаква информация на какъв етап е разследването и води ли се изобщо такова. Два пъти се срещахме с наблюдаващия прокурор, два пъти с дознателя, но никой нищо не ни казва. „Всичко е следствена тайна”, това ни отговарят всеки път”, призна по-малкият син на семейството Мариян Петров.
„И двамата бяха жизнени, всеки ден минавах да ги видя. А и не палят печка за първи път. Освен това килимът и балатумът около самата печка не са обгорели, а нали огънят би трябвало да е тръгнал точно от там. Майка ми усещаше и чуваше котката като драска по вратата, как няма да усети, че има пожар”, пита се той.
Според него, огледът на инцидента е направен много бързо и небрежно.
„Най-лесно е да кажат, че е битов инцидент и край – случаят е приключен. Но няма да оставим нещата така”, категоричен е Петров.
Случаят е на ниво досъдебно производство. При извършване на процесуално-следствени действия, няма краен срок. Така че работата по случая продължава”, заяви наблюдаващият прокурор Галя Митева.

ИА Добруджа