Възстановяват транспортната схема на Генерал Тошево

Добруджанци

13-01-2016, 09:10

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

От следващия понеделник

    Със заповед  на кмета на Община Генерал Тошево са определени изпълнителите на маршрутни разписания от общинската и областната транспортни схеми.

     На 18 януари влиза в сила изпълнението на новия договор за обслужване на общинската транспортна схема. До извънредната мярка се стигна, след като през миналата година бе прекъснато изпълнението на значителна част от обществения превоз на пътници по утвърдените автобусни разписания на територията на общината.

    В отговор на създалата се ситуация и с оглед защита на гражданските интереси в областта на транспортното обслужване, общинското ръководство предприе адекватни действия за разрешаване на проблема. В синхрон със законовите разпоредби, на заседание на Общински съвет Генерал Тошево, беше внесено и гласувано решение 3-17/10.12.2015 за искане на т.нар. спешна мярка, чрез която Областният управител разреши на кмета на общината пряко да възложи изпълнението на маршрутните разписания. Благодарение на това, считано от 18 януари (понеделник) се възстановяват маршрутните разписания от общинската транспортна схема:

 - Генерал Тошево – Кардам – Генерал Тошево;

 - Генерал Тошево – Люляково – Преселенци – Малина – Преселенци – Великово – Василево – Средина – Конаре – Василево – Преселенци – Малина – Люляково – Генерал Тошево;

 - Генерал Тошево – Люляково - Малина – Преселенци – Василево Конаре – Средина - Василево – Преселенци – Малина – Люляково – Генерал Тошево;

 - Генерал Тошево – Росица – Лозница – Генерал Тошево.

    И тези от областната транспортна схема:

  1.  - Генерал Тошево – Добрич – Генерал Тошево с начални часове на тръгване: 11:15; 16:00; 18:00.
  2.  - Генерал Тошево – Балчик – Генерал Тошево, с начален час на тръгване – 8:00.

    В нормативните актове е разписано, че срокът на договорите за пряко възлагане изпълнението на горепосочените маршрутни разписания, е до сключване на договори с превозвачи, избрани за изпълнители, след проведена процедура за обществена поръчка, но не по – дълго от 1 година.