14 бързи производства след масирана акция на МВР

Крими

13-01-2016, 14:33

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

СДВР с мащабна акция в София

Само в София, Пазарджик и Бургас са задържани 74 лица

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпността бе проведена през последното денонощие на територията на цялата страна, събощават от МВР. Целта е била профилактика на криминалния контингент, обявени за издирване, извършители на престъпления и противодействие на нелегалната миграция.


В хода на полицейските действия са проверени общо 4508 лица и 2 455 автомобила. По Закона за МВР в полицейските арести са задържани общо 108 лица. Само в София, Пазарджик и Бургас те са 74, от които 1 обявен за издирване, други 21-ма - за извършени различни престъпления, а 19 – за различни криминални регистрации. Служители от различни структури на МВР са разкрили извършителите на 98 криминални престъпления на територията на Столичната и областни дирекции на МВР - Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора и Шумен в т.ч. и взломни.


За издирване през изминалото денонощие са въведени в Автоматизираната информационна система "Издирвателна дейност", нови 56 души и са снети от отчет 85. Задържани са и 12 души, които били без документи за самоличност. По време на операцията са образувани 51 досъдебни и 14 бързи производства. Съставени са 367 акта по административно наказание.