32-годишен пребил семейството от село Камбурово

Крими

13-01-2016, 17:25

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Петко Александров от Стара Загора е задържан за срок до 72 часа

Районната прокуратура в Омуртаг задържа за срок до 72 часа извършителя на побоя над семейство Мехмедалиеви от село Камбурово, община Омуртаг.  32-годишният Петко Александров от Стара Загора беше установен само пет дни след противозаконното проникване чрез взлом в дома на семейството на 8 януари 2016 год.  и нанесения побой по хулигански подбуди над 62-годишния мъж и 58-годишната му съпруга, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

Днес 32-годишният мъж беше привлечен като обвиняем за извършените две престъпления – по член 170, ал. 2 и по член 131, ал. 1, т.  4 и 12 от Наказателния кодекс. Районната прокуратура в Омуртаг ще внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Александров. 

На 8 януари около 23,30 часа в село Камбурово Александров, който преди това пил в кръчма в съседно село, решил да си потърси подслон в село Камбурово. Къщата на семейство Мехмедалиеви му се сторила необитаема.  32-годишният мъж разбил прозореца и влязъл в дома на семейството, което спяло. От шума хората се разбудили и Александров започнал да ги бие в леглото. След това си тръгнал.

Обвиняемият е излязъл от затвора на 25 ноември 2015 год., където е изтърпял 4,6-годишна присъда за изнасилване, извършено в условията на опасен рецидив.  Преди това е бил съден за противозаконно проникване в чуждо жилище и за друго изнасилване.