Отцепиха района около операта в Сидни превантивно

Свят

14-01-2016, 11:09

Снимка:

©Pixabay

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Полицията се активира заради информация в социалните мрежи

Районът около емблематичната опера в Сидни бе отцепен днес за час и половина заради полицейска операция, предприета след информации, разпространени в социалните мрежи, предаде Франс прес. Заради действията на полицията бе отменено движението по фериботна линия от операта, обявиха градските транспортни власти в "Туитър".


Всички хора, намиращи се в сградата на операта, бяха евакуирани като предпазна мярка, съобщи официален представител на полицията в щата Нов Южен Уелс след края на операцията в центъра на Сидни, предаде ТАСС. "Въз основа на информация, разпространена в социалните мрежи, полицията проведе операция в района на операта в Сидни и в Манли", район в северната част на града, каза представител на полицията в щата. "Операцията бе предпазна мярка и вече е завършила", каза източникът и допълни, че не може да съобщи други подробности.


Няколко местни медии изказаха предположение, че полицията е получила съобщение за бомба, заложена в едно от корабчетата, пътуващи между центъра на Сидни и Манли.