Цацаров прати прокурори от ВКП във Враца и Бяла Слатина

Крими

14-01-2016, 11:48

Снимка:

©БГНЕС/архив

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Ще проверяват хода на разследването на убийството на Тодор и случаите с кмета на Галиче

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров в Окръжна прокуратура – Враца са изпратени прокурори от Върховна касационна прокуратура. Възложена им е спешна проверка на хода на разследването на убийството на 18-годишния Тодор Йорданов и на действията на органите на досъдебното производство по това дело. Предмет на проверката ще бъдат и твърденията на кмета на гр. Враца за осъществено изнудване спрямо него, както и реакцията на правоохранителните органи.


Прокурорите от ВКП ще се срещнат с кмета на гр. Враца, съобщиха от Главна прокуратура. По разпореждане на главния прокурор, прокурори от ВКП ще работят на място и в Районна прокуратура – Бяла Слатина. Проверяват се всички преписки и дела в Районната прокуратура и РУП – Бяла Слатина, касаещи кмета на с. Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, включително и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков, за нанесен побой. Съобразно разпореждането на главния прокурор, първите резултати от действията на проверяващите екипи следва да му бъдат докладвани до края на днешния ден.


На 12 януари към 13:00 часа в центъра на Враца почина 18-годишно момче след нанесен побой. В близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Тодор и двама братя във връзка със спазване правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в причиняване на побой на 18 годишния младеж от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце. Вследствие на причинените наранявания по- късно момчето почина.


Вчера Окръжната прокуратура в града повдигна обвинения за непредумишлено убийство на двамата братя. В обвинението се посочва, че смъртта на Тодор е причинена по непредпазливост вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда.