Екстремното колоездене е сред най-новите атракции в парка

Мисия Добрич

14-01-2016, 14:42

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

За модернизацията на градския парк от двата проекта са вложени близо 10 153 000 лева

Трасе за екстремно колоездене е сред най-новите атракции в градския парк "Свети Георги" в Добрич, чиято реконструкция приключи. По 600-метровата отсечка са положени и изкуствени препятствия, за да могат велосипедистите да изпитат повече емоции, съобщиха от общината.
Модернизацията на градския парк, в който са вложени близо 10 153 000 лева по старата оперативна програма "Регионално развитие", е сред най-големите инфраструктурни проекти, осъществени в общината през последните години, коментира кметът на Добрич Йордан Йорданов.
Градина "Романтика", Арт площад за скулпторни експозиции, две многофункционални игрища, фитнес центрове на открито, площадка за лека атлетика са част от новоизградените обекти. Паркът привлича посетителите и с кула за наблюдение на птици и растения, със зона за скейт спортове, водна серпентина, музикално и ледено езеро и други.
В рамките на проекта са обновени около 480 декара, изградени са близо 70 000 квадратни метра пешеходни и вело алеи, засадени са над 360 широколистни и иглолистни дръвчета и други, посочват от общината.
Паркът "Свети Георги", чието изграждане започва през 1867 година, е сред най-старите в страната. Градината е обявена за паметник на парковото изкуство.