Шефът на ВАС: Губим си времето с този SMS

Крими

18-01-2016, 14:39

Снимка:

©sac.government.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Членовете на ВСС се събраха на работно съвещание заради скандала

Висшият съдебен съвет (ВСС) не трябва да се занимава със скандала заради SMS-а на премиера Бойко Борисов. Това е мнението на шефа на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев, който коментира темата пред журналисти във Висшия съдебен съвет, цитиран от нюз.бг.


Членовете на ВСС се събраха на работно съвещание заради обстоятелствата около SMS-а, който миналия четвъртък разбуди духовете. В хода на дискусията по скандала "Яневагейт" председателят на ВКС Лозан Панов показа SMS, който получил от телефонен номер на премиера. Става въпрос за съобщение, което премиерът е получил и го е препратил на Лозан Панов. Съобщението гласи: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите на двете каки. Не го приехме".


Замесването на името на Бойко Борисов с Висшия съдебен съвет го накара изненадващо и непоканен да дойде при кадровиците. Там той обясни, че съобщението му е пратено от трети човек, а ден по-късно каза, че става въпрос за негов съветник. Ден след това "на амбразурата" застана Яне Янев, който заяви, че той е изпратил съобщението до премиера, но преди това го е получил от свой човек във ВСС.


Според Георги Колев този случай единствено отнема от времето за ефективна работа на съвета. На въпроса дали някой от ВСС докладва отвътре на премиера Бойко Борисов, Колев избра да отвърне с въпрос: "Колко от медиите имат докладчици по време на заседания". "Достатъчно време изгубихме с теми, които за съжаление блокират ефективната работа на съвета", коментира шефът на ВАС. Той обаче отказа да отговори коя друга тема визира.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"