Внимавайте за висулки от покривите

Мисия Пловдив

18-01-2016, 15:07

Снимка:

©БНР

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Пловдивските улици са почистени от снега, но има заледени участъци

Основните булеварди и улици в Пловдив са почистени от падналия обилен сняг, но все още има заледени участъци и опасни висулки от покривите. Кметът Иван Тотев призова гражданите да бъдат внимателни, тъй като през деня синоптиците прогнозират дневни температури около нулата, което създава опасност от свличане на снега от покривите. Той уточни, че надлезите и подлезите в града са почистени основно. В почистването са участвали 14 разпръсквача на сол, като по улиците през тази нощ са разпръснати около 60 т. сол. Тотев заяви, че за да реагират на подадените сигнали от граждани за усложнена зимна обстановка, са сформирани 10 екипа. Досега подадените сигнали са над 80, от които са обработени около 20.


Нормално изпълняват разписанието си и всички автобуси на градския транспорт в Пловдив. По технически причини единствено автобуси по линия № 1 тази сутрин не са изпълнили четири курса. Кметът Иван Тотев Тотев уточни, че информацията е засечена чрез GPS и на превозвача ще бъдат наложени санкции. Тотев припомни, че за линии № 1 и № 66 Общината след заявен отказ е сключила временни договори, които изтичат в началото на март. Предстои да бъде даден старт на процедура по ЗОП за двете автобусни линии, след като ВАС преди дни постанови, че документацията за осемте линии на Общината е законосъобразна и може да бъде даден по-нататъшен ход на конкурсната процедура.


Тотев изрази и удовлетворението си, че в разчистването на улиците са се включили и над 60 доброволци. Най-тежка е била ситуацията на ул. "Скопие", където паднали дървета са съборили части от жиците на контактната мрежа. Заместник-кметът по сигурността Георги Маринов уточни, че се е наложило да бъдат премахнати и около 150 м. жици в участъка между ул. "Кръстьо Пастухов" до светофарите на Механотехникума. Утре представители на Общината и синдик ще уточят детайлно потенциално опасните участъци на тролейбусните жици, за да стартира и поетапното им премахване.