Задържат под стража шофьора, убил едногодишно дете по Нова година

Крими

18-01-2016, 16:45

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Васил Алексиев избяга след инцидента и набеди малолетния си син

Прокуратурата в Пловдив обвини 42-годишния Васил Алексиев, който навръх Нова година блъсна едногодишно дете, което почина на място. Мъжът избягал от мястото на инцидента, но по-късно прехвърлил вината за това на малолетния си син.


Според прокуратурата Алексиев е шофирал БМВ 730Д. След като нарушил правилата за движение, е причинил смъртта на момиченце на година и половина. В резултат на проведеното активно разследване и извършените множество оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че именно обвиняемият Алексиев е извършител на престъплението, макар след инцидента да е избягал от местопроизшествието, а впоследствие да е опитал да прехвърли отговорността на непълнолетния си син, съобщиха от държавното обвинение.


Той е неколкратно осъждан, включително за управление на моторно превозно средство без свидетелство за това, след като е бил наказван за същото по административен ред. Днес, 18 януари 2016 г., Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда искане за вземане спрямо Алексиев на мярка за неотклонение "задържане под стража", което бе уважено.