Спасиха румънска родилка в наша болница

Животът

18-01-2016, 23:30

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Родилка от Румъния ражда в Силистра

Транспортирането било осъществено успешно с усилията на полицейските служби на двете страни

20-годишната румънка Мария Преда роди рано тази сутрин второто си чедо – момченце в силистренката болница.  Както снощи Добрич Утре първи съобщи за родилка, която е транспортирана  от румънското  погранично село Алмари по спешност в силистренската болница. Причината бе тежката зимна обстановка в северната ни съседка.

Родилката била транспортирана по спешност от румънското село Алмари, на 12 км от Силистра, поради затрупаните от снега пътища в северната ни съседка и невъзможността да стигне до тяхна болница. 

Спасителната операция била осъществена успешно с обединените усилия на полицейските служби на двете страни, съобщиха от полицията в Силистра.

Снощи около 22 часа с директора на ОД на МВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров се свързал полицейското аташе на Румъния, искайки съдействие за оказване на спешна помощ на жената. Спасителната операция била организирана с румънска верижна техника и подпомогната логистично от българска страна.

В спешен порядък бил осигурен коридор за преминаването на родилката през Граничния контролно-пропускателен пункт, откъдето с полицейски конвой тя била транспортирана до МБАЛ-Силистра.

Веднага бил осигурен и медицински екип, който да поеме жената. Спасителната операция е приключила успешно около 24 часа.