Рафаел Надал е получил покана за турнира в София

Спорт

20-01-2016, 16:52

Снимка:

интернет

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Надал готов за US Open

Григор Димитров пак загуби от Надал

Организаторите са готови да му предложат добър пакет за нашата столица и Истанбул

Бившият номер 1 в световния тенис Рафаел Надал е получил покана да участва в турнира Garanti Koza Sofia Open веднага след отпадането си в първия кръг на Australian Open, съобщи директорът на софийския турнир Ерхан Орал.



На въпрос дали може да се очакват още играчи от топ 30 или дори топ 20, ако Григор Димитров все пак не пристигне в София за събитието от 30 януари до 7 февруари, той отговори: "А защо не от топ 10?"

"Не се заблуждавам, че и директорите на другите два турнира по същото време Монпелие и Кито са направили същото. Това е абсолютно задължително. Ако Надал е готов да обмисли подобно предложение, имаме какво да му предложим. Можем да му предложим добър пакет за София и Истанбул", добави Орал, който отговаря и за турнира в турския мегаполис от същата категория АТП 250.

"Като цяло имаме много запитвания от играчи за последната уайлд кард за основната схема. Има сериозен интерес, но ние със сигурност ще изчакаме", допълни той.

Орал потвърди заявеното от спортния министър Красен Кралев в неделя, че последната уайлд кард се пази за Григор Димитров.

"Разбира се, че пазя тази уайлд кард за Григор Димитров. Познавам го от 13-годишен, имам отлични отношения с него и баща му. Пазим тази уайлд кард за него, защото това е израз на най-нормалното ни огромно уважение", коментира Орал.

"Вярвам, че ако Григор не дойде да играе в София, това ще бъде изцяло по професионални причини и аз ще уважа всякакво негово решение", добави той.

Двете останали уайлд кард за квалификациите ще бъдат дадени на един български и на един турски тенисист. Същото ще е и положението с двойките.

Турнирът в София ще бъде излъчван в 137 държави, а от АТП вече са одобрили изцяло визията на основната и тренировъчната зала "Арена Армеец".

"За нас като организатори е много важно да имаме събитие, което да привлече интереса на хората. Важно е събитието и отношението ни към него, а не да се фокусираме върху конкретните играчи", каза Орал.

"София е ново място на картата на тениса, все още не е утвърдено, но заслужава да има такова събитие. То едва сега започва да изгражда своето реноме и да расте. Ако има подкрепа, с нея ще дойдат и други спонсори, ще става по-голям, а оттам ще дойдат и по-силните играчи", добави той.

"Реално погледнато, участващите тенисисти са на доста високо ниво. Голям брой от играчите от турнира в Сидни, който се провежда в много по-благоприятно време точно преди Откритото първенство на Австралия, ще бъдат и в София, включително и шампионът (Виктор Троицки)", каза още Орал.