Волейболистките на Раковски (Димитровград) се целят в шестицата

Димитровградчанки домакинстват на ЦСКА

Женският отбор на Раковски(Димитровград), който е новак в първенство по волейбол на НВЛ-жени „Демак+“ продължава във втория полусезон без нови попълнения. Въпреки това ръководството на клуба е изпълнено с надежди за добро представяне при дебютния сезон на димитровградчанки.

Както е известно "Раковски" е сателит на Марица (Пловдив), като в състава са привлечени състезателки на пловдивския клуб. През първия полусезон тима направи три победи и пет загуби, като заема шесто място във временното класиране с 8 точки. При подновяването на сезона след зимната пауза волейболистките от Димитровград домакинстват на ЦСКА, а двубоят е на 23 януари (събота) от 17:00 ч в местната зала "Младост".

Ето какво заяви треньорът и президент на "Раковски" Петър Ташев за официалния сайт на БФВ volleyball.bg, преди старта на първенството.

„На този етап си имаме състезателки и не ни трябват нови попълнения. Ще се борим тази година с каквото разполагаме. Това е дебютен сезон и трупаме опит как да се развиваме. По-големи цели ще имаме за следващата година. За нас най-важното е, че общината в Димитровград стои твърдо зад нас и имаме нейната подкрепа. Ще продължим кооперацията с "Марица" и за напред, и смятам, че ще има още по-добри резултати. За този сезон гоним шесто място в шампионата. Това ще е една добра основа за бъдещо развитие, а ние смятаме да развиваме женския волейбол в Димитровград“