Как да си вземем максимум храна от шведската маса?

Животът

23-01-2016, 17:32

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

За метода на Хонгруй

Някои умствени достижения на човешката раса предизвикват само възхищение и удивление. Така китайският инженер Шен Хонгруй спечели благодарността на милиони любители на шведската маса по света, като изобрети схема, която позволява да отмъкнете максимално количество храна от безплатния салатен бар „с еднократно сервиране” на известна верига пицарии, пише obekti.bg.

Първата стъпка е стабилната база, която в идеалния случай се прави от картофи и леблебия. „Основите са много важни, затова изберете сух и здрав материал”, съветва инженерът. След това наредете пласт от морковени пръчици, ориентирани от центъра към ръба на чинията, които представляват нещо като скеле. После издигнете високи стени от резени краставица или парченца плодове. В средата на кръглата стена трябва да остане празно пространство. Е, именно в него вече може да натъпчете колкото си искате от любимата си храна и да пирувате за ужас на хранителните корпорации.

Изкуството за трупане на максимум храна от баровете за еднократно сервиране тип „колкото побере чинията ви” в големите хранителни вериги стана известно като „хакване на салатени барове” и вдъхнови много светли умове, които търсят оптимално решение на проблема. Методът на Хонгруй обаче се оказа толкова ефективен и популярен, че веригата пицарии се принуди да махне всички салатени барове от ресторантите си в Китай.