Бойко Борисов : Проблемът с ваксините е изкуствен

Мисия

23-01-2016, 21:09

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Премиерът бе гост на Академията на Жени ГЕРБ във Велико Търново

Проблемът с ваксините е абсолютно изкуствен, коментира във Велико Търново премиерът Бойко Борисов, който бе гост на Третата политическа академия на женската организация на ГЕРБ, която се провежда в старата столица. Министър- председателят заяви, че е разговарял с турския премиер по въпроса с ваксините, които могат да ни потрябват в екстремни ситуации. „Това е мое дело и аз не се разграничавам от нито един свой министър”, категоричен Борисов по повод скандала, който се разрази около предоставените от Турция на България 100 000 дози петвалентни ваксини „Пентаксим“.

Бойко Борисов сподели, че сестра му, работеща като неонатолог, му се е обадила, за да му съобщи, че внучето й, което е бебе, също е ваксинирано с „Пентаксим”. Д-р Красимира Иванова е уверила брат си, че ваксините са безопасни. „Тя ми каза, че утре ще ходи в някакво предаване, за да защити здравния министър д-р Петър Москов. Ще вземем отношение и от парламентарната група - всички медицински специалисти, които са в Народното събрание”, посочи премиерът. Борисов заяви, че всички министри са му мили и равни и че в случая няма как да не защити министър Москов. По отношение на случващото се в парламента, Борисов коментира, че ако готвеният вот на недоверие на БСП, ДПС, Атака и ДСБ мине, логиката е те да съставят правителство. „Пожелавам им приятна игра”, отсече премиерът и изброи част от резултатите от управлението на ГЕРБ.

Пред дамската аудитория, Бойко Борисов засегна въпроса за предстоящите президентски избори. Той бе категоричен, че ПП ГЕРБ не е свалила доверието си от Росен Плевнелиев, като по негови думи той също би могъл да бъде отново издигнат. „Имаме и няколко жени, които съм убеден, че безспорно ще бъдат избрани, ако бъдат кандидатирани’’, каза лидерът на ГЕРБ. Той не подмина и темата за бежанската криза. По думите на премиера, трябва да се приемат само бежанци, които бягат от войната, а икономическите емигранти да се приемат по друг ред, както е например в САЩ и Канада със зелени карти и интервюта.

Борисов съобщи, че преди ден Македония е затворила границата си с Гърция и се е наложило спешно да се дислоцират граничари и военни. Според него прекалената хуманност и доброта в ЕС, създават риск за българското население. „Това са други хора, с други традиции и порядки. Придвижват се по 40-50 човека в компактни маси, само мъже- здрави, млади, до 30- годишни. Идват от Афганистан например и са виждали само талибани и война. Като попаднат в България или в Германия, в Швеция и видят тези жени, и се получават екцесии”, каза още министър- председателят. Премиерът изрази увереност, че Европейският съюз ще намери решение на бежанската криза. Премиерът не пропусна да отбележи, че за една година от управлението на ГЕРБ в държавата има 3 % ръст на икономиката, 2,8 млрд.лв приходи в хазната от НАП и митниците, а само от 1 до 20 януари постъпленията са над 200 млн.лв, безработицата е под 10 %, изтъкна Борисов.