Благотворителен концерт в помощ на Дончо

Мисия

24-01-2016, 11:07

Снимка:

община казанлък

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

800 лв. не достигат за операция на окото на момчето

Утре от 19 ч. в Младежки дом Казанлък ще се проведе благотворителен концерт, част от проект Able mentor на Асоциацията на българските лидери и предприемачи, в подкрепа на момче със зрителни проблеми.

Инициаторите - Мариела Славова от Младежки общински съвет - Казанлък и Мая Йорданова се надяват да съберат необходимата сума за 16-годишния Дончо, който от 3 месеца живее в Център за настаняване от семеен тип, управляван от фондация "Сийдър" в Казанлък. Преди това той е бил в институции за изоставени деца и деца с увреждания.

Дончо има парализа на мускулите на лявото око. 800 лева не достигат за операцията му.

Цената на билета е 4 лв., като всеки, който желае да дари повече, ще има възможност да го направи в дарителски кутии или да се свърже с фондация „Сийдър". Всички дарения от концерта ще бъдат използвани за операцията на момчето.

Дончо е ученик в 10-ти клас. Все още се колебае какъв иска да стане - футболист или психолог, но е сигурен, че накъдето и да поеме, ще постигне целите си, защото вярва в мечтите. И в себе си. Той влага сърце и енергия във всичко, което прави. Приветлив и лъчезарен. Учи. Мечтае. Обича. Търси. Не понася несправедливостта.

Нека му помогнем да се пребори с проблема със зрението и да сбъдне мечтите си! В концерта ще се включат деца от семейната къщичката на Дончо, както и младежи от Казанлък, участващи в различни вокални групи, танцови състави, китаристи и пианисти.