Наплив на чакащи за Дома за стари хора в Тервел

Животът

24-01-2016, 11:21

Снимка:

снимка, Топ новини

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Той отпразнува четвърти рожден ден с 16 домуващи

Домът за стари хора ”Радост” в с. Полковник Савово отпразнува своя четвърти рожден ден и работи с пълния си капацитет през цялата изминала година, съобщи заместник-кметът на Община Тервел Дияна Илиева.

Тя посочи, че привлекателността на услугата нараства с всяка изминала година, увеличава се търсенето и от живущите в общината. Броят на чакащите за настаняване в дома към края на 2015 г. е 16. При извършената комплексна оценка за качеството на предоставяните социални услуги в специализирани институции за област Добрич, нашият дом получи най-високата оценка.

„Гордеем се с младия екип на социалната услуга, влагащ много любов, усърдие, нови идеи, въвеждащ добри практики в работата си”, каза Дияна Илиева. Тя подчерта, че през септември Тервел бе домакин на Първия песенен фестивал „Златна възраст“- още една реализирана идея от колектива на дома, споделена, подкрепена и финансирана от община Тервел и НЧ ”Димитър Дончев-Доктора-1893”.

Новият форум е насочен към групите за фолклорни, стари градски и руски песни в домовете за стари хора от страната. Фестивалът има за цел да поддържа, обедини и поощри възрастните хора, които се занимават, подпомагат и допринасят за запазването и разпространението на песенното изкуство сред домуващите в социалните институции възрастни хора. Участниците във фестивала бяха 103-ма, в 13 групи от 10 дома и сътвориха истински празник за жителите и гостите на града, създадоха се нови запознанства и приятелства между възрастните хора. Цялата дейност на социалната институция бе финансирана както със средства от републиканския бюджет, така и със собствени бюджетни средства на Община Тервел.