Гръцките фермери блокират пътищата на 30 места

Свят

24-01-2016, 13:10

Снимка:

©banker.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Притискат правителството заради проектозакона за пенсионната реформа

Гръцките фермери започват блокади на пътищата на над 30 места днес. Те решиха да засилят натиска върху правителството за оттегляне на пенсионната и данъчната реформа, предаде кореспондент на БНР. Протестите и блокадите с трактори на пътища ще са за четири часа – от 12:00 до 14:00 часа и от 19:00 до 21:00 часа. От Серес съобщават, че ще блокират Промахон само на обяд. За другите грънични пунктове с България има вероятност спирането на движението да е 4-часово.


По централната магистрала "Егнатия" в посока Александруполис-Солун-Атина пътните блокади по обед са на 12 места. Тяхната продължителност е различна. В районите на пътните блокади водачите използват обходни маршрути. Свободен е достъпът до летищата и пристанищата. Премиерът Алексис Ципрас заяви, че е готов на диалог с фермерите.


Мерките, заложени в проектозакона за пенсионната реформа, който извади на протести хиляди земеделци, са част от споразумeнието на правителството с кредиторите. Ако парламентът отхвърли мерките, ще се прекрати финансовата помощ към Атина.