Високата скорост убила пловдивските младежи

Крими

24-01-2016, 13:39

Снимка:

©TNS.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Момиче и момче загинаха при тежка катастрофа в Пловдив

Сгодили се наскоро, Ралица щяла да навърши пълнолетие на Свети Валентин

Травмите по телата на 22-годишния Боян Божков и 17-годишната му приятелка Ралица Иванова са били толкова жестоки, че са нямали никакъв шанс да оживеят. Това показват резултатите от аутопсията в Съдебна медицина. Нито водачът, нито годеницата му са лъхали на алкохол. Двамата загинаха в зверска катастрофа в събота след 19:00 часа на бул. "Найчо Цанов" в Пловдив. Те пътували от жк "Тракия" към Сточна гара. Колата им занесла леко на страничния десен завой. "Нямаше лед, но нощта беше много студена. През деня от влагата крайната дясна лента беше леко замръзнала", описа пред "24 часа" очевидец. Колата е летяла с несъобразена скорост.


Според шефа на областната полиция старши комисар Христо Разсолков това е основната причина за трагедията. Все още не се знае с колко точно е шофирал Боян, но според първите изчисления е летял с над 100 км/ час. Тепърва автотехническата експертиза ще установи това. При десния завоя колата се поднесла, качила се на бордюра и помела спирката частично. От нея останали само две колони, а металният пилон, на който е електронното табло, е буквално отсечен в дъното. Щастлива случайност е, че не е имало чакащи, тогава касапницата е щяла да бъде чудовищна, казват полицаи. След удара в спирката мерцедесът полетял и се блъснал челно в билборд. Масивното рекламно съоръжение се е килнало.


Ударът е бил най-силен от страната на шофьора. Колата се е обърнала настрани и таванът й се е сплескал, като е притиснал телата на двамата младежи. Самите ламарини са се усукали около металния стълб."Травмите на двамата са абсолютно несъвместими с живота", твърдят лекари. Те са категорични, че водачът не е употребил алкохол. Двамата са издъхнали на място. Медици от Спешна помощ казаха, че гледката била страшна. Главата на момчето била под еърбека. Часове пожарникари рязаха ламарини, за да извадят телата на двамата влюбени.


Боян взел книжка преди 2 г. - през януари 2014. Според разследващи той не е преценил пътната обстановка и не е съобразил скоростта. Мерцедесът-ковчег бил на баща му. Ралица е 17-годишна. Тя е щяла да навърши пълнолетие на 14 февруари в деня на влюбените Свети Валентин. Боян пък е щял да празнува своя 22-ри рожден ден четири дни по-късно. Двамата се сгодили в края на миналата година и живеели заедно.

 

Образувано е досъдебно производство под надзора на пловдивската окръжна прокуратура.