EVN България инвестира в мрежа 3,5 млн.

Портфейл

25-01-2016, 10:43

Снимка:

EVN България

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задигнаха 500 л трансформаторно масло от EVN

100 трансформатора ще бъдат сменени през 2016 година

EVN  България инвестира в нови съоръжения близо 3,5 млн. лв., съобщават от дружеството. 100 нови разпределителни трансформатора на EVN България ще достави Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) през 2016 г. Те са предназначени да подменят старите съоръжения в подстанциите на EVN. Енергийното дружество се подсигурява с трансформаторите, за да гарантира безпроблемното електрозахранване, както и за да понижи екологичния риск от изтичане на масло в околната среда. Първата доставка от 27 трансформатора е вече направена.

От EVN припомнят, че ЦЕРБ спечели проекта в консорциум с чешката фирма производител с над 100-годишна история - BEZ Братислава. Българското предприятие се съревновава с 8 фирми, сред които световното име Siemens.ЦЕРБ е най-старото и най-голямо предприятие за енергийни ремонти у нас. Създадено е през 1948 г., а през 2001 е приватизирано. Специализира в производство, диагностика, поддръжка и ремонт на въртящи се електрически машини и трансформатори, вибродиагностика и балансиране, превоз на тежки извънгабаритни товари. Над 70% от дейността на компанията е в чужбина.

От своя страна EVN България извършва дейност на територия от близо 42 000 km2  и  снабдява с електроенергия 1,5 млн. потребители в Югоизточна България. Компанията е част от австрийския концерн EVN AG, който обслужва  14 млн. клиенти в общо 21 страни.