Пламен Марков:"А" група ще бъде още по-ощетена

С девет отбора не виждам бъдеще на футбола ни

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира изваждането на Литекс от „А” група, както и евентуален извънреден конгрес на БФС.

„Литекс е един от водещите отбори през последните години  в българския футбол с неколкократно спечелени титли. Клубът с може би най-много изнесени и продадени футболисти в чужбина, клуб, от който се формира не само „А” националният отбор, а също така и другите национални гарнитури. Много жалко за решението на ръководството на БФС, че извади този клуб. Считам, че „А” група през пролетния полусезон ще бъде още по-ощетена, още по-незабележима, отколкото досега. Българският футбол губи и от отсъствието на Литекс, вече за ЦСКА и Локомотив (София) нещата са ясни още от началото на шампионата. С девет отбора не виждам бъдеще на футбола ни.”, каза Марков.

„За да се проведе извънреден конгрес, клубовете трябва да дадат отговор. За такъв конгрес са необходими доста гласове и доста сериозна инициатива. Това трябва да бъде афиширано, но аз едва ли като изпълнителен директор на ЦСКА мога да отговоря еднозначно, тъй като аз съм представител на само един клуб”, каза директорът на ЦСКА за евентуален конгрес на БФС.

 „Не мисля, че в момента идеята за създаване на Висша лига е представена в някакъв окончателен вид, за да можем да се произнесем. В момента има в пространството подхвърлено нещо, за което аз допускам, че има и други цели. По каква нормативна уредба това нещо ще се случи? Питам. По кой правилник на БФС, по кой член, по коя точка това ще се случи. За да стане това нещо факт, мисля, че е необходим конгрес. И този конгрес да вземе едни такива решения, които съответно по-нататък да пристъпят към създаването на такава лига. Може би се афишира, за да се повдигне напрежението след футболната общественост. Допускам го като предположение”, завърши Марков.