Температурните амплитуди откъртили бетонов къс, който счупи челюстта на пътник

Мисия София

25-01-2016, 16:40

Снимка:

©Pixabay

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плоча от мост се откърти върху пътуващ автомобил по АМ "Хемус"

АПИ извършва оглед по "Хемус" с цел обезопасяване и ремонт на надлеза до гара Яна

Причина за откъсването на бетоновия къс са големите температурни амплитуди в последните седмици, които водят до ускорено разрушаване на стари бетонови елементи от замръзването на проникналата в пукнатините вода. Екипи на Областно пътно управление – София и на пътноподдържащата фирма днес и утре ще извършат оглед на съоръжението на път I-1 при гара Яна и ще бъдат предприети необходимите мерки за обезопасяване и ремонт на частта от съоръжението, преминаващо над платната за движение на АМ "Хемус".Това съобщи пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".


Надлезът на път I-1 при гара Яна не е ремонтиран от построяването му през 1975 г. Съоръжението не е част от АМ "Хемус", а осигурява безконфликтното преминаване на първокласния път над автомагистралата.
Агенция "Пътна инфраструктура" е направила анализ на критичните съоръжения, които не са основно ремонтирани повече от 30-40 години и са в недобро състояние, и е разработила програма за рехабилитацията им. При осигуряване на средства ще бъдат предприети необходимите действия за обновяването им.


Пострадалият от падането на парче фасадна плоча от виадукт АМ "Хемус" има счупване на челюстта. Той е приет в клиниката по неврохирургия. В съзнание е и ще остане в болничното заведение. Към момента се провеждат доуточняващи изследвания и консултации от различни специалисти.