Нападателят на ученичката от Перник остава в ареста

Крими

26-01-2016, 14:31

Снимка:

©zaPernik.com

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Намушканата 13 пъти с нож ученичка е стабилна

Съдът го счете за обществено опасен, адвокатът му настоява за експертиза

Апелативният съд остави за постоянно в ареста Радослав Колев – мъжът, който намушка много пъти 15-годишната Зорница в Перник. Съдът днес не се вслуша в искането на адвоката да пусне Радослав Колев с аргумента, че е подпомагал разследването, като каза, че неговото престъпление е с висока степен на обществена опасност и има опасност да извърши ново престъпление.


Адвокатът му Велин Велинов настоява за експертиза. "Очевидно е, че най-важни са тези експертизи за състоянието на Радослав и как се чувства той. Ако не е временна невменяемост, най-малкото ще търся причини за намалена отговорност или просто за смекчаващи отговорността обстоятелства", каза адвокатът.


Той ще поиска временна невменяемост за мъжа или ще иска оправдаване на действията му заради наличието на наркотици и алкохола в кръвта му - Радослав е бил пиян и под въздействието на амфетамини по време на нападенито. Носил е в себе си бокс и нож. "Той е проявил ревност, защото са пречили на момичето да контактува по телефона с него, включително и на конкретната дата. Случайно я среща на спирката, не е преднамерено. А ножът го е носил за самозащита", каза адвокатът.


Двамата били гаджета, въпреки че тя била на 15 г., а той - на 28 г. Законово нямали пречка да правят секс, стига тя да не е под въздействието на алкохол или други замъгляващи преценката вещества. Родителите на Зорница не одобрявали връзката им. Наръганата попитала за Радослав веднага след като дошла в съзнание.

Радослав Колев има няколко присъди, една от които за грабеж. Той е лежал в затвора в Бобовдол.