Комитет за защита на България учредяват в Пловдив

Животът

26-01-2016, 16:03

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Към инициативата на Божана Апостолова вече са присъединени Тома Томов и Анжел Вагенщайн

Комитет за защита на България ще се създаде в Пловдив този петък, 29 януари. Това съобщи в програмата на Дарик Радио Пловдив поетесата и издател Божана Апостолова, която миналата седмица написа отворено писмо за спешно спасяване на нацията. По думите й, това ще е неформална организация, която не е задължително да се нарича комитет и категорично няма да има политически амбиции.


Една от идеите на Апостолова е да се обсъди възможността новата организация да настоява пред правителството всяка година да заделя по 30 милиона лева за хора до 35 години, които имат идеи за създаване на различен тип производство. Така, според нея, младите българи ще имат стимул да остават в страната ни.


Към проекта, тръгнал от емоционален призив в социалната мрежа, сред заявилите вече желание да се присъединят, са журналистът Тома Томов, режисьорът Анжел Вагенщайн и пловдивският бизнесмен Димитър Георгиев. На 1 етаж в сградата му на улица „Цар Калоян“ 8 в Пловдив в петък могат да дойдат всички хора, които имат предложения как да възродим България, допълни Божана Апостолова и призова журналистите да се включат като активно „притискат“, по думите й, властта, докато неотложните задачи не се реализират.