45 непълнолетни майки получават ваучери за помощи в натура

Мисия Добрич

26-01-2016, 16:50

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Все повече намаляват децата, записани в първи клас

45 непълнолетни майки от областта получават ваучери за месечни помощи в натура, съобщи на  пресконференция днес директорът на РД за социално подпомагане Ирена Баирова.
С ценните книжа частично или напълно се заплащат такси за детска ясла, детска градина, детска кухня или за столово хранене. С разплащателното средство могат да се осигурят и храна, облекло, обувки, учебници, учебни пособия и други стоки и услуги за децата. Индивидуалните потребности на всяко дете се оценяват от дирекция "Социално подпомагане", поясни Баирова.
В региона все повече намаляват децата, записани в първи клас, които получават целеви помощи, като тенденцията е отчетлива през последните три години, информират от дирекцията. През 2015-а подкрепа по 250 лева, за да се подготвят за училище, са получили 1158 първокласници при 1339 година по-рано и 1352 деца през 2013-а. Спадът се дължи на намаляващата раждаемост и на миграцията, поясни директорът на ведомството. Баирова коментира, че много семейства особено в общините Балчик и Каварна заминават за чужбина заедно с децата си.