Бойко Борисов: Мафията има интерес да няма правителство

Политика

27-01-2016, 14:25

Снимка:

©24chasa.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вадят агитки за метеж срещу кабинета

Най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, посочи премиерът

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават. Такъв коментар направи министър-председателят Бойко Борисов в края на правителственото заседание след като изнесе информация, че приходите през януари надвишават с 900 млн. лв. събраното през януари 2015 г., съобщиха от пресслужбата на МС. В тази сума не са включени 250 млн. лв. възстановен на фирмите ДДС.


Дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим, и правителството трябва с вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията, защото основното в нея са парите. Няма по-видим признак в тази сфера – резултатът е в сайта на Министерството на финансите, посочи Борисов.


Премиерът е съобщил по време на заседанието на кабинета, че ще бъде променен Законът за съдебната власт, предаде bТВ. В началото на март се очаква проектът да бъде представен пред Народното събрание. По него работят пет работни групи, е съобщила правосъдният министър Екатерина Захариева, инфопмира медията. Ще бъдат променени и процесуалните кодекси в отговор на критиките на доклада на ЕК.

 

Ще бъде променен и търговският закон по отношение на превенция на кражбата на фирми, както и подобряването на състоянията на различни предприятия, преди да бъдат обявени в несъстоятелност. Положителна оценка от премиера е получила прокуратурата и съвместната й работа със службите по отношение на предотвратяване на контрабандата и различни престъпления.